Η Ολιστική Προσέγγιση στην Θεραπευτική Πράξη

Μηχανισμοί δημιουργίας της ασθένειας

Η ανθρώπινη Ύπαρξη μέσα από την Ολιστική Προσέγγιση αποτελείται από 4 επίπεδα.. Τα τρία από αυτά αφορούν το υλικό πεδίο και διαλύονται κάθε φορά που η ζωή του  ανθρώπου αυτού κλείνει τον κύκλο της πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Το 4 ο πεδίο περιλαμβάνει τα 3 εξώτερα στρώματα του ενεργειακού μας πεδίου και αφορά το αθάνατο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης, το οποίο εμπεριέχει και κουβαλάει όλη την πληροφορία, που έχει μαζευτεί ως εμπειρία από ολόκληρο τον κύκλο των μέχρι τώρα ενσαρκώσεων, όχι μόνο των ανθρώπινων αλλά και όλων των σταδίων που πέρασε, από τον μονοκύτταρο οργανισμό (την αμοιβάδα) μέχρι σήμερα.

Αυτή η πληροφορία δεν χάνεται, είναι άφθαρτη και αθάνατη, αλλά δεν μπορεί να εξελιχθεί παρά πέρα χωρίς το υλικό κομμάτι της. Έτσι, «περιμένει» τρόπον τινά στην Βιβλιοθήκη του Σύμπαντος, ως ένας δερματόδετος τόμος με το όνομα της ψυχής σκαλισμένο πάνω του, να ξαναενσαρκωθεί στο υλικό πεδίο, για να συνεχίσει να εξελίσσεται «καθ΄εικόνα και καθ’ ομοίωσην» του Δημιουργού της.

Μέσα σε όλη αυτή την καταγεγραμμένη πληροφορία, υπάρχουν πολλές καταγραφές μπλοκαρισμένης ενεργειακής ροής, που προέκυψαν από διάφορες εμπειρίες, όχι απαραίτητα κακοποιητικές, αλλά που έχουν προσληφθεί από τον ενσαρκωμένο άνθρωπο ως βαθιά τραυματικές. Για παράδειγμα, ένα νεογέννητο που θηλάζει αμέριμνο και ευτυχισμένο στην αγκαλιά της μητέρας του, βιώνει μια κατάσταση βαθιάς αγαλλίασης και ευδαιμονίας, καθώς ακούει τον χτύπο της καρδιάς της δίπλα στο αυτί του, νιώθει την απαλότητα και ζεστασία του δέρματός της στο μάγουλό του, μυρίζει την μυρωδιά του κορμιού της και γεύεται το γάλα που ρέει στο στόμα του, σχεδόν κατάσταση νιρβάνα. Αν εκείνη την στιγμή ένα ρεύμα αέρα προκαλέσει το απότομο κλείσιμο της διπλανής πόρτας, ο δυνατός και ξαφνικός έντονος θόρυβος προκαλεί άμεση αντίδραση τρόμου από το βρέφος.

 

Η απάντηση της αμυγδαλής προκαλεί απότομη και ξαφνική υπερβολική έκκριση αδρεναλίνης από τα «άγουρα» ακόμα επινεφρίδια του βρέφους και το βλέπουμε να τινάζεται υπερβολικά ταραγμένο, να τεντώνει χέρια και πόδια , να κλαίει κραυγάζοντας γοερά και μπορεί ακόμα να «μελανιάσει» προσωρινά από το κράτημα της ανάσας του και το έντονο κλάμα. Όλη αυτή η υπερβολικά έντονη αντίδραση προκαλεί ένα νευρικό σοκ στον οργανισμό του βρέφους, που μπορεί να καταγραφεί στο ενεργειακό του πεδίο ως μπλοκάρισμα ενεργειακό, που να προκαλέσει αργότερα έντονες φοβίες προς τους δυνατούς και απότομους θορύβους.

Άλλο παράδειγμα δημιουργίας μπλοκαρίσματος της ενεργειακής ροής μπορούμε να δώσουμε μέσα από μια κατάσταση, που ήταν πολύ συνηθισμένη στις προηγούμενες γενιές. Δύο νέοι ερωτεύονται από μακριά έντονα και βαθιά. Τα ερωτικά συναισθήματα φουντώνουν μέσα τους και δημιουργούν πάμπολλες προσδοκίες και σκέψεις, εικόνες φορτισμένες έντονα συναισθηματικά, λόγω του πιεστικού και απαγορευτικού κοινωνικού περιβάλλοντος, που δεν επιτρέπει την έκφραση και εκτόνωσή τους. Και ενώ ο έρωτας φουντώνει μέσα στις καρδιές και τα μυαλά των δυο νέων και τους ενώνει στενά  ενεργειακά, οι γονείς τους αποφασίζουν να τους παντρέψουν με διαφορετικά πρόσωπα. Όλο αυτό το έντονο και ζεστό ενεργειακό πεδίο, που είχε δημιουργηθεί ανάμεσά τους και είχε φορτισθεί με τον έρωτα και την αγάπη τους, ξαφνικά αναγκάζεται να παγώσει και να «απολιθωθεί»..!  

Αυτοί οι δύο νέοι αποκτούν έτσι ένα έντονο και βαθύ ενεργειακό μπλοκάρισμα στο τσάκρα της καρδιάς, που είναι το ενεργειακό κέντρο της αγάπης, της συντροφικότητας, της αποδοχής και της συμπόνιας. Παντρεύονται με αυτούς που επιλέγουν οι γονείς τους, αναγκάζονται να συνδεθούν σωματικά με έναν ξένο προς αυτούς πρόσωπο, που μπορεί να τους φέρεται και με τον καλύτερο τρόπο, στις πιο ευτυχείς περιπτώσεις. Μπορούν να αποκτήσουν παιδιά και μια «ευτυχισμένη» φαινομενικά οικογένεια, όμως μέσα τους αγάπη και ένωση συναισθηματική δεν υπάρχει, έχει παγώσει. Δεν μπορούν να την νιώσουν

οι ίδιοι ούτε να την προσφέρουν στους συζύγους τους, ούτε ακόμα και στα παιδιά που θα αποκτήσουν, όσο κι αν τα νιάζονται, τα φροντίζουν και θέλουν να τα αγαπήσουν. Απλά δεν μπορούν.! Η καρδιά τους έχει κλείσει. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά παθαίνουν καρδιαγγειακά προβλήματα στα μετέπειτα χρόνια της ζωής τους ή πεθαίνουν από αιμορραγίες,  εγκεφαλικά επεισόδια ή οποιοδήποτε πρόβλημα του κυκλοφορικού συστήματος και του αίματος. Αυτά τα μπλοκαρίσματα συνήθως μεταφέρονται στα παιδιά και τα εγγόνια τους ενεργειακά, όπως έχουν καταδείξει οι έρευνες της Επιγενετικής, που αναφέρονται παραπάνω.

Τέτοιου είδους καταγραφές μπλοκαρισμένης ενεργειακής ροής μπορούν να προέρχονται είτε από το Καρμικό μας πεδίο, είτε από το Συστημικό μας πεδίο είτε από την ενδομήτρια ζωή μας είτε από τα πολύ πρώιμα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας. Αυτές συνήθως προκαλούν διαταραχές της ενεργειακής ροής στο ενεργειακό μας πεδίο, που εκδηλώνονται είτε ως σωματικά συμπτώματα, είτε ως ψυχοσυναισθηματικά συμπτώματα, είται ως δυσκολίες κοινωνικής προσαρμογής, είτε ως δυσκολίες επίτευξης των στόχων μας στη ζωή σε διάφορους τομείς (πχ. Επαγγελματικό, οικογενειακό, συντροφικό, φιλικό, οικονομικό τομέα κλπ).

Αυτά λοιπόν τα συμπτώματα, για να θεραπευτούν πραγματικά, πρέπει να εκλείψει η αιτία που τα δημιούργησε και αυτό σίγουρα δεν γίνεται με ένα χημικό φάρμακο, όπως είναι εύκολα κατανοητό. Γίνεται με τρόπο ενεργειακό, όπως δημιουργήθηκε, δηλαδή με ενεργειακές θεραπείες. Στην κορωνίδα αυτών των ενεργειακών θεραπειών στέκεται η Κοσμοενεργειακή Θεραπεία, η οποία χρησιμοποιώντας ενεργοπληροφοριακές ροές συγκεκριμένων συχνοτήτων, καθαρίζει, φορτίζει και εναρμονίζει την ροή της ενέργειας μέσα στο ενεργειακό μας σώμα.

 

Από την άλλη πλευρά, τα συμπτώματα και οι ασθένειες είναι πολυπαραγοντικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει μόνο η αρχική αιτία, αλλά και μια ολόκληρη πορεία εξέλιξης της διαδικασίας της ασθένειας, μέχρι αυτή να εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα ή στο  νευροενδοκρινικό σύστημα και να επηρεάσει μέσω αυτού τον ψυχισμό του ατόμου. Η Ομοιοπαθητική αγωγή με τα αντίστοιχα ενεργειακά σκευάσματα, θα δώσει στον ασθενή την ανακούφιση από την σωματική και ψυχική δυσφορία, ενώ παράλληλα θα τον βοηθήσει να νιώσει ασφαλής μέσα του, ώστε να προχωρήσει στην εσωτερική του αναζήτηση και

την αναγνώριση των μηχανισμών, με τους οποίους δημιουργεί και συγκρατεί – διατηρεί την ασθένεια.

 

Η διατροφή και η άσκηση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αναστροφή αυτής της πορείας, έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να σταθεί ξανά στην δύναμή του και να λειτουργήσει τον αυτοθεραπευτικό του μηχανισμό. Πολύ συχνά χρειάζονται παράλληλες ειδικές αποτοξινώσεις, για να βοηθηθεί να καθαρίσει το ενεργειακό πεδίο του ασθενούς

Τέλος, απαραίτητη και βασική συνιστώσα της θεραπείας είναι η Αυτογνωσία, δηλ. Η αναγνώριση των μηχανισμών που δημιούργησαν την νόσο. Οι μηχανισμοί αυτοί βασίζονται κυρίως σε παλιές εγκατεστημένες μέσα μας πεποιθήσεις, οι οποίες συχνά περνούν απαρατήρητες από τον συνειδητό νου. Πεποιθήσεις που συνήθως κουβαλάμε από καρμικές εμπειρίες ή από το συστημικό μας πεδίο ή από την ενδομήτρια ζωή είτε, τέλος από την πολύ πρώιμη παιδική μας ηλικία. Η αναγνώριση αυτών των πεποιθήσεων και η απελευθέρωσή τους, μέσα από την συγχώρηση, είναι ο βασικότερος παράγοντας, που θα οδηγήσει στην θεραπεία.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email