Συχνές ερωτήσεις

Η Κοσμοενεργειακή είναι μία σύγχρονη ολιστική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί ενεργοπληροφοριακές ροές (Κανάλια-ενεργειακές συχνότητες του Σύμπαντος) και ενώνει την επιστήμη με την πνευματική αναζήτηση. Τα κοσμικά Κανάλια μεταφέρουν ενέργεια καθώς και γνώση μέσω του υποσυνειδήτου.

Ας σημειώσουμε εδώ, ότι η Κοσμοενεργειακή θεραπεία είναι η μόνη ενεργειακή θεραπευτική, που είναι αναγνωρισμένη από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας

Ως θεραπευτική μέθοδος  άρχισε να εξαπλώνεται κυρίως κατά τη δεκαετία του 80  προκειμένου ο άνθρωπος αλλά και ο ίδιος ο πλανήτης να μαζέψει θετικό ενεργειακό δυναμικό ώστε να μπορέσει να κάνει το κβαντικό άλμα που του χρειάζεται και έτσι να περάσει στην 5η διάσταση.

Αυτή η μετάβαση όπως όλα δείχνουν έχει ξεκινήσει. Ενώ το 2012  μπήκαμε σε καινούργιες ενεργειακές συχνότητες.
Η κοσμοενεργειακή  είναι εκείνη η επιστήμη που επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν την μετάβαση αυτή όσο πιο ανώδυνα και ομαλά γίνεται.

Για να συμβεί αυτό, τόσο η γη όσο και ο άνθρωπος, πρέπει να αυξήσουν το επίπεδο των δονήσεων τους ( η αλλιώς το ενεργειακό τους δυναμικό ).

Με την γνώση και την χρήση της κοσμοενεργειακής το άτομο αναλαμβάνει την κατεύθυνση του εαυτού του, μέσα από τη συνειδητοποίηση  όλων των παραγόντων που εμποδίζουν την εξέλιξη του σε όλα τα επίπεδα, ψυχικό και πνευματικό.

Η επίδραση της κοσμοενεργειακής πάνω στην ενεργειακή δομή του ανθρώπου, βοηθά στο σβήσιμο των πάγιων καταστρεπτικών νοητικών προγραμμάτων και φανερώνει απλά και γρήγορα, νέους τρόπους σκέψης και συναίσθησης, που οδηγούν στην ηρεμία, την συγκρότηση, την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία.

Οτιδήποτε παλιό που δεν παρουσιάζει συντονισμό με τις καινούργιες επιταγές του σύμπαντος, θα χρειαστεί να αντικατασταθεί με καινούργια προοδευτικά πράγματα.

Αυτός είναι ο κοσμικός νόμος.

Η αναταραχή που βλέπουμε στις μέρες μας στο κλίμα, την οικονομία, την υγεία, συμβαίνουν ακριβώς γιατί η ανθρωπότητα, αρνείται να αφήσει πίσω της τον παλιό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, και να περάσει σε ένα νέο τρόπο ζωής.

Αυτό κατά το μεγαλύτερο μέρος το βλέπουμε γιατί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο νέος τρόπος συμπεριφοράς και σκέψης για μια καλύτερη και πληρέστερη ζωή.

Ο φόβος κυριεύει τα πάντα και έτσι τα λάθη έρχονται το ένα το πίσω από το άλλο.

 

 Το να ασχολείται κάποιος με την Κοσμική Ενέργεια σημαίνει πρώτα απ’ όλα ότι έχει αποδεχτεί έναν βασικό νόμο του σύμπαντος, ότι όλα αλλάζουν. Με άλλα λόγια, να νιώσει έτοιμος να αλλάξει.

Η πρακτική της Κοσμικής Ενέργειας στηρίζεται στη συνειδητοποίηση και εξαγνισμό της συνείδησης και όχι στην καταπράυνση του πόνου.  Για να το επιτύχει κανείς αυτό, είναι αναγκαίο να συμμετέχει ο ίδιος ενεργά στη θεραπεία του. Χρειάζεται μακροχρόνια θεραπεία, στη διάρκεια της οποίας υπάρχει μια συνεχής επίδραση στο ψυχικό πεδίο του ατόμου, που το ωθεί να μεταμορφωθεί και να καθαριστεί μέχρι τα πιο βαθιά ενεργειακά στρώματά του. Αυτές οι εσωτερικές αλλαγές συνδέονται και συνοδεύονται με αλλαγή των προτύπων των σκέψεων, την αναθεώρηση του εαυτού, των αξιών και τη μείωση των φόβων.

 Η κοσμοεργειακή μεταφέρει επίσης γνώση από το λεπτό κόσμο των ενεργειών…

Καινούργια γνώση, καινούργια σκέψη, καινούργια συναίσθηση και εν τέλει, καινούργια ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ .

                                      ΠΩΣ ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ

Η κοσμοενεργειακή είναι μια απλή, ευχάριστη, αφάρμακη και εντελώς ανώδυνη μέθοδος θεραπείας.

Βασίζεται στην γνώση ότι το φυσικό μας σώμα είναι μέρος του ενεργειακού μας σώματος (του ενεργειακού μας πεδίου καλύτερα) και αποτελεί ένα ΌΛΟΝ μαζί με το (ψυχικό) συναισθηματικό μας σώμα και το νοητικό μας σώμα..

Η μέθοδος αυτή ασχολείται μόνο με το ενεργειακό σώμα, αφού εκεί είναι συγκεντρωμένες οι πληροφορίες που συνθέτουν το ανθρώπινο σώμα του, τον νου και την ψυχή και ότι εκεί εδράζονται οι αιτίες, για κάθε τι σωματικό η ψυχικό.

Ο κοσμοενεργειακός θεραπευτής συντονίζεται και κατευθύνει στον θεραπευόμενο, ισχυρές ενεργειακές δονήσεις ( κανάλια ), όπου χρειάζεται στο ενεργειακό σώμα, με σκοπό τον καθαρισμό και την εξυγίανση.

Η ευεργετική δύναμη των καναλιών είναι αμέσως ορατή στον ψυχικό και φυσικό-σωματικό μας κόσμο.

Ένας κύκλος θεραπειών ( course ) για να ολοκληρωθεί χρειάζονται 12 συνεδρίες. Οι επισκέψεις προτείνονται στο ρυθμό 2-3 την εβδομάδα, ώστε μέχρι την ολοκλήρωση να μην έχουμε υπερβεί τον 1 ½ μήνα

Οι 3 πρώτες συνεδρίες για κάποιον που πρόκειται να βιώσει την μέθοδο για πρώτη φορά, είναι σκόπιμο, να γίνουν  από μακριά, χωρίς επαφή με τα χέρια. Αυτό συμβαίνει για να επιτευχθεί ήπια και ήρεμη διεύρυνση και εξισορρόπηση του ενεργειακού συστήματος.

Από την 4η συνέδρια και μετά τόσο τα τσάκρα όσο και τα όργανα του σώματος όπου αυτό είναι απαραίτητο, δουλεύονται με επαφή των χεριών.

Η συνεδρία διαρκεί 1 ώρα, ο θεραπευόμενος στέκεται όρθιος σε χαλαρή στάση με κλειστά τα μάτια ενώ πίσω του υπάρχει πάντα μια καρέκλα για να την χρησιμοποιήσει εάν κουραστεί.

Ακολουθεί συζήτηση πάνω στην εμπειρία της θεραπείας

Όπως όλες οι ενεργειακές θεραπείες,  η Κοσμοενεργειακή απευθύνεται στον άνθρωπο ως σύνολο που νοσεί και όχι στην αρρώστια.

1. Εναρμονίζει τη σωματική, ψυχοσυναισθηματική και νοητική λειτουργία, δημιουργώντας την αίσθηση της ευεξίας και την εσωτερικής γαλήνης
2. Καθαρίζει το ενεργειακό μας σώμα (αύρα) από βλαβερές επιρροές (αρνητικά συναισθήματα, κακές σκέψεις κλπ.) και μπλοκαρίσματα, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη προστασία στον οργανισμό από εξωτερικές επιδράσεις
3. Αποκαθιστά την καλή λειτουργία των ενεργειακών κέντρων (chakras), λύνοντας τα μπλοκαρίσματα και εναρμονίζοντας την ενεργειακή ροή σ’ ολόκληρο τον οργανισμό
4. Απελευθερώνει το φυσικό μας σώμα από δυσάρεστα συμπτώματα (όλων των συστημάτων), βελτιώνει την εξέλιξη της υφιστάμενης διαταραχής και την ποιότητα της ζωής (ανάλογα πάντα με την περίπτωση και το στάδιο)
5. Βοηθά στην απομάκρυνση των φοβιών, του άγχους, της αϋπνίας, της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, των κρίσεων πανικού και αποκαθιστά την ισορροπία της ψυχοσυναισθηματικής μας λειτουργίας
6. Αυξάνονται το ενεργειακό πεδίο και ενεργειακό δυναμικό, με αποτέλεσμα την αύξηση της δημιουργικότητας και μεγαλύτερες επιτυχίες στους στόχους μας, σε όλους τους τομείς (εργασία, οικογένεια, οικονομικά, συντροφικότητα κλπ)
7. Βοηθά να κλείσουν ενεργειακές συνδέσεις σχέσεων που έχουν τελειώσει (πχ μετά από θάνατο, χωρισμό κλπ)
8. Βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και στην ανάδυση ιδιαίτερων ικανοτήτων – ταλέντων
9. Καθαρίζει ενεργειακά κτίρια και χώρους από παλαιότερες παραμένουσες ενέργειες, προστατεύοντας έτσι από αρνητικές επιρροές και δημιουργεί ευχάριστο περιβάλλον
10. Εναρμονίζει τις σχέσεις μας με τους άλλους, προσωπικές, επαγγελματικές, οικογενειακές και βοηθά στην έλξη θετικών ενεργειών από το περιβάλλον
11. Η μέθοδος δρα κβαντικά και έχει την ιδιότητα να καθαρίζει και να εξισορροπεί συνεχώς το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από το οποίο περιβάλλεται ο άνθρωπος, με φυσική συνέπεια να είναι ένας συνεχής «προστάτης» τόσο του αιθερικού, όσο και του φυσικού σώματος.

Μέσα στην ολιστική προσέγγιση τα συμπτώματα και ευρήματα της κάθε ασθένειας είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η εσωτερική σύγκρουση του νου, του «εγώ» με την ψυχή. Ως εκ τούτου, στόχος μας δεν είναι να καταστείλουμε τα συμπτώματα, όπως κάνει η συμβατική ιατρική, αλλά να αντιληφθούμε, τι θέλει να μας πει το σώμα με αυτά τα συμπτώματα, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στις πεποιθήσεις μας και στον τρόπο, με τον οποίο ερμηνεύουμε την πραγματικότητά μας. Η Κοσμοενεργειακή μας βοηθάει να διευρύνουμε την συνειδητότητά μας και να αντιληφθούμε πολλά δεδομένα μας από διαφορετική σκοπιά, χωρίς απαραίτητα να γίνει αυτή η αλλαγή συνειδητά. Αν συνδυαστεί με συνειδητή εργασία πάνω στην αυτογνωσία μας, τότε η δράση της είναι πολύ πιο βαθιά και μακρόχρονη. Τέλος, αυτό το άνοιγμα της συνειδητότητας, μας βοηθάει να προσεγγίσουμε το Πνευματικό μας κομμάτι, να έρθουμε σε επαφή με την εσωτερική μας Δύναμη

Το μεγάλο έλλειμμα των ενεργειακών θεραπειών, που  καθιστά τα αποτελέσματά τους αποσπασματικά, είναι κατά την γνώμη μου, η απουσία της πνευματικής σύνδεσης. Το βιο –ψυχο –κοινωνικο –πνευματικό μοντέλο ανάπτυξης , που ήρθε ως εξέλιξη του 3πλού προηγούμενου μοντέλου, τονίζει ακριβώς αυτή την ανάγκη: της ένωσης του Πνεύματος με το σώμα, το συναίσθημα και τον νου.    Η Κοσμοενεργειακή  ενώνει την επιστήμη με την πνευματική αναζήτηση και κινητοποιεί τις εσωτερικές δυνάμεις του οργανισμού προς την Αυτορρύθμιση και Αυτοθεραπεία.

Η Κβαντομηχανική έχει αλλάξει βαθιά την επιστημονική κατανόηση της λειτουργίας του σύμπαντος αλλά και κάθε συστήματος , που αποτελεί μια μικρογραφία του σύμπαντος. Η ολογραφική αντίληψη της συμπαντικής ενότητας, στρέφει ξανά την επιστημονική ματιά προς τα μέσα, όπως είχε από τους αρχαίους χρόνους διακηρύξει ο Ιπποκράτης. Όταν νοσεί η ψυχή, νοσεί και το σώμα, έλεγαν οι αρχαίοι θεραπευτές και προσπαθούσαν να κινητοποιήσουν με διάφορους τρόπους αυτόν τον αυτοθεραπευτικό μηχανισμό, που υπάρχει μέσα στον προγραμματισμό του ανθρώπινου είδους

 Σήμερα η επιστήμη μας επισημαίνει ότι ο κόσμος είναι μια αεικίνητη παλλόμενη ζωντανή πραγματικότητα υλική και πνευματική σε συνεχή αλληλεξάρτηση , πόσο μας επηρεάζουν οι γήινες και συμπαντικές δονήσεις;

Οι πρώτες καταγεγραμμένες παρατηρήσεις των παγκόσμιων ηλεκτρομαγνητικών απηχήσεων έγιναν από τον Νίκολα Τέσλα το 1899. Η αντήχηση αυτή αυξανόταν σιγά σιγά και μέχρι το 2013 βρισκόμασταν στα 12Hz . Τον Ιούνιο του 2014 οι καταγραφείς στον Ρωσικό Σταθμό Παρατήρησης του Διαστήματος δείξανε μια ξαφνική αύξηση. Η αντήχηση Schumann είναι μέρες που φτάνει και τα 16 Hz. Όλες οι συχνότητες αντήχησης της Γης είναι άμεσα συσχετιζόμενες με την κυματική λειτουργία του ανθρωπίνου εγκεφάλου

 Οι συχνότητες 8,5-16,5 Hz  ξεφεύγουν από την κατάσταση Θήτα. Τις βρίσκουμε στην Άλφα κατάσταση όταν είμαστε πιο ξύπνιοι αλλά γαλήνιοι. Οι σκέψεις μας είναι πιο καθαρές και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ζώντας το παρόν σε μια λιγότερο ονειρική κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η επιτάχυνση μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι, να έχουμε ζαλάδες και γενικά να μην νιώθουμε πολύ καλά . Είναι σημαντικός παράγοντας ευεξίας, να συμβαδίζουμε με αυτή την αύξηση της συχνότητας δονήσεων του πλανήτη μας και αυτό πετυχαίνουμε μέσω της Κοσμοενεργειακής

 Όσοι έχουν ανεβάσει την προσωπική τους συχνότητα και είναι πιο συγχρονισμένοι με αυτή της Γης, μπορούν  να νιώθουν υπέροχα, πρωτόγνωρα ή περίεργα. Η προσαρμογή δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά είναι μέρος της μοναδικής προσωπικής μας αφύπνισης

Τα Θαύματα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της Συμπαντικής Διάνοιας με την εσωτερική μας Δύναμη, το Πνεύμα μας, μέσα από συγχρονικότητες που φαίνονται ασύλληπτες από τον ανθρώπινο νου. Όταν όμως μέσα στο ενεργειακό μας πεδίο υπάρχουν μπλοκαρίσματα της ροής της ενέργειας, τότε δεν μπορούμε να προσελκύσουμε απέξω αυτές τις συγχρονικότητες, γιατί απλά έχουμε «κλειστή την Πύλη του λαμβάνειν» και όσο κι αν «συνομωτεί» το Σύμπαν, εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα, γιατί ασυνείδητα κρατάμε την πόρτα κλειστή.

«Οι πεποιθήσεις μας είναι η βιολογία μας», λέει ο Dr Bruce Lipton και η επιστήμη της Επιγενετικής άλλαξε ριζικά την κατανόησή μας, για το πώς ελέγχεται η ζωή. Αποδείχθηκε ότι το προσχέδιο του DNA που κληροδοτείται μέσα από τα γονίδια, δεν είναι προκαθορισμένο από την γέννηση. Οι περιβαλλοντικές επιδράσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η διατροφή, το άγχος και τα συναισθήματα, μπορούν να μεταβάλουν αυτά τα δεδομένα γονίδια, χωρίς να αλλάξουν το βασικό τους προσχέδιο. Και αυτές οι μετατροπές, όπως ανακάλυψαν οι επιγενετιστές, μπορούν να περάσουν στις επόμενες γενιές, με τον ίδιο τρόπο που περνούν τα προσχέδια του DNA μέσα από την Διπλή Έλικα.! Επειδή βέβαια τα συναισθήματα είναι αποτέλεσμα των σκέψεων και των πεποιθήσεων, είναι φανερό ότι γενιές ολόκληρες μπορούν να αρρωστήσουν δυνητικά, μέσα από την ερμηνεία εμπειριών των προγόνων, ασυνείδητα κουβαλώντας το βάρος αυτών των εμπειριών, εφόσον δεν επαναπροσδιορίσουν την στάση τους .

Το ενεργειακό μας πεδίο περιέχει και την συναισθηματική μας ενέργεια, αυτή η συναισθηματική ενέργεια μπορεί να αλλάξει τις συχνότητες των κυττάρων μας;

Το ενεργειακό μας πεδίο περιέχει και την συναισθηματική και την νοητική μας ενέργεια. Επίσης, όπως είπα παραπάνω, είναι ένα ολόγραμμα, που σημαίνει ότι κάθε μικρότερο κομμάτι του έχει την ίδια δομή. Έτσι, κάθε κύτταρο έχει το δικό του συναισθηματικό και νοητικό στρώμα ενέργειας, με την δική του συχνότητα δονήσεων και επηρεάζεται άμεσα από κάθε αλλαγή σε πεποιθήσεις και συναισθήματα. Όταν απελευθερώνουμε κάποιο  αρνητικό μας συναίσθημα και το αφήνουμε να φύγει από μέσα μας, κάθε κύτταρο του οργανισμού μας ξαλαφρώνει και ανακουφίζεται.!

Τα συναισθήματα που προκαλούν αύξηση της έκκρισης κορτιζόλης από τα επινεφρίδια μέσα από την αντίδραση «μάχης ή φυγής», είναι αυτά που εξασθενίζουν την ενέργεια του οργανισμού. Αυτά μπορεί να προκαλούν είτε μια βίαιη διαρροή ενέργειας, όταν νιώθουμε ένα οξύ και δυσάρεστο συναίσθημα σε μεγάλη ένταση απότομα, είτε μια μικρή αλλά συνεχή διαρροή ενέργειας, όταν έχουμε μια διαρκή εσωτερική πάλη ή αναστάτωση, όπως όταν ξεχνάμε αναμμένα τα φώτα του αυτοκινήτου και την άλλη μέρα η μπαταρία του έχει εξαντληθεί τελείως και δεν παίρνει μπρος.

Εκχωρούμε την ενέργειά μας μέσα από την συνεξάρτηση, δηλαδή όταν δεν κινούμαστε γύρω από έναν κεντρικό άξονα που βρίσκεται μέσα μας και μας δίνει σταθερότητα και ισορροπία, αλλά κινούμαστε διαρκώς γύρω από τους Σημαντικούς Άλλους της ζωής μας, χάνοντας έτσι τον εαυτό μας. Ετεροπροσδιοριζόμαστε τότε, αντί να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Όταν αποκτήσουμε επίγνωση αυτής της κατάστασης συνεξάρτησης, που μας βγάζει από το κέντρο μας, τότε μπορούμε σιγά σιγά να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη και να ξαναμαζέψουμε την δύναμή μας στον πυρήνα μας, να σταθεροποιηθούμε και να ισορροπήσουμε συναισθηματικά, νοητικά και σωματικά. Αυτή είναι και η μόνη θεραπεία: η ανάληψη της προσωπικής μας ευθύνης.

Η επίγνωση και η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα κάθε αλλαγής. Όταν γνωρίζω, πώς να αποκρυπτογραφώ τα συμπτώματά μου σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού (σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό), τότε ουσιαστικά μπορώ να αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, να τον ακούω και να τον φροντίζω. Έρχομαι στον δικό μου κεντρικό άξονα , αναγνωρίζω τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου και τις τροποποιώ σε πιο λειτουργικά ζητούμενα. Αντιλαμβάνομαι τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους «δημιουργώ» την αρρώστια μου και τροποποιώ την κατάστασή μου, αλλάζοντας τις επιλογές μου. Έτσι, αναλαμβάνοντας την προσωπική μας ευθύνη στα χέρια μας, αλλάζει πραγματικά ολόκληρη η ζωή μας.